PUPS

Aanschaf van een pup

Onze honden leven niet in kennels, maar maken deel uit van ons gezin.  Zij leven in huis en kunnen vrij buiten in de voor hen afgebakende tuin spelen.  Vermits ik fulltime thuis ben heb ik alle tijd om me volledig in te zetten voor onze honden en het grootbrengen van een nestje.  Iets dat ik met heel veel liefde en plezier doe.  Voor mij is de socialisatieperiode van heel groot belang, daarom dat het nestje groot gebracht wordt in een huiselijke sfeer in de woonkamer. 

Uiteraard worden karaktertjes en uiterlijke kenmerken mede bepaald door de eigenschappen van de vaderhond en deze wordt door ons dan ook met de grootste mogelijke aandacht en zorg uitgekozen.  Voor ons zijn onze teefjes heel belangrijk in ons familiaal leven en daarom mogen ze dan ook maar max 3 nestjes ter wereld brengen en dit voor hun 6 jaar.  Nadien blijven ze bij ons en mogen ze van een welverdiende rust hier verder genieten.

De toekomstige baasjes kunnen op elk moment het dagboek van het nestje bekijken. Ook staat de groep fb ‘flatcoats of Camroy’s Place’ en het forum voor hen beschikbaar om met elkaar ideen en avonturen uit te wisselen.

Zo gauw de oortjes en oogjes open zijn zullen we zoveel mogelijk laten wennen aan de alledaagse dingen zoals stofzuiger, tv, radie, enz , zelfs het geluid van onweer en vuurwerk krijgen ze regelmatig te horen (door middel van een cd) en dit op een opbouwende positieve manier.  Na 2 1/2 a 3 weken mogen de pups uit hun werpkist en krijgen dan een grotere speelruimte, waar ze ruimte hebben om te kunnen spelen en ravotten.  Het speelgoed zal ook telkens worden verwisseld zodat ze altijd weer nieuwe indrukken krijgen.  Vanaf de leeftijd va 4 weken laten we ook visite toe en dit op twee vastgestelde dagen per week.

De speelruimte wordt wekelijks groter en groter zodat ze zich leuk kunnen uitleven met allerhande speelgoedjes en natuurlik ook met elkaar.  Het is echt mooi om zien hoe deze kleine hummeltjes zich echt ontpoppen tot echte lieve pupjes. Wanneer het weer het toelaat mogen ze ook naar buiten.  Ook gaan ze als ze 7 weken oud zijn voor de eerste keer een autoritje maken.  Hun eerste uitstapje is dan ook een ongelooflijke ervaring.  
 
Wij proberen dan een goede basis mee te geven, maar het uiteindelijke karakter en gedrag is natuurlijk ook afhankelijk van een goede opvoeding en verdere socialisatie bij de nieuwe baasjes.
Wat betreft de keuze van de pup kan u van tevoren aangeven wat u van plan bent samen met uw pup te gaan doen.  Er wiordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de gezinssituatie, kleine kinderen, eerste hond, enz.  Wij trachten al onze pupjes bij de juiste baasjes te plaatsen.
 
Al onze pupjes worden voorzien van een chip, stamboom van Sint Hubertus, Europees Paspoort en krijgen de nodige eerste inenting mee.
 
Heel belangrijk vinden wij ook de nazorg als de pupjes bij de nieuwe baasjes zijn.  Het is niet uit het oog uit het hart.  Wij stellen telefoon- en mailcontact erg op prijs en proberen waar mogelijk met raad en daad bij te staan.  Ook bezoekjes zijn van harte welkom.  Bij ontvangst van de stambomen van Sint Hubertus organiseren wij een nestreunie zodat wij die u persoonlijk kunnen afleveren terwijl wij uw flatje kunnen zien en knuffelen.  Dit is voor ons altijd een prettig weerziens. Deze ontmoetingen worden door onze pupkopers zeer gewaardeerd en ook wij leven hier altijd erg naar toe.
Zoals ik reeds vermeld heb, hebben wij ook een eigen forum en facebook groep waarom zowel de baasjes als de toekomstige baasjes, samen met elkaar kunnen gedachten en verhalen uitwisselen.  Dit maakt dat de baasjes elkaar leren kennen en op de hoogte blijven van de broertjes en zusjes.
 
Zoals u kan lezen is het opvoeden en verzorgen van een nestje een hele dagtaak.  Ik heb dan ook 9 weken “huisarrest”, maar dat heb ik er heel graag voor over.
Via onze website kan iedereen de ontwikkeling van de pups van nabij volgen door middel van het dagboek met de laatste nieuwtjes en foto’s van het nestje.
 
Heeft u interesse in een pupje bij ons, of u wenst meer informatie, dan kan u ons steeds vrijblijvend om inlichtingen vragen.  Wij helpen u graag verder.

Misschien tot binnenkort,

Pierre en Brit